بلاگ سافت‌یاب مرجع آنلاین معرفی، ارزیابی و بررسی تخصصی نرم‌افزارهای اورجینال

Downtime چیست؟

downtime

Downtime چیست؟

4 راه برای ردیابی Downtime وب‌سایت

موضوعات مورد بحث در این مقاله:

  • Downtime چیست؟
  • Downtime چگونه رخ می‌دهد؟
  • چگونگی ردیابی Downtime
  • برترین خدمات نظارت وبسایت
  • چگونگی محافظت وبسایت در برابر Downtime

جهت خواندن مقالات مرتبط با ارزیابی و بررسی تخصصی نرم‌افزارهای اورجینال به این لینک کراجعه کنید.

 

Downtime چیست؟

Downtime اصطلاحی است که به دوره زمانی که یک سیستم یا چندین سیستم از نظر عملکرد در دسترس نیست، می‌گویند. همچنین به عنوان “مدت زمان قطع” نیز شناخته می‌شود و برای مدت زمان مشخصی ادامه دارد و دسترسی به سیستم را برای شما مختل می‌کند. در نهایت می تواند بر عملکرد کسب و کار شما تأثیر بگذارد.

Downtime می‌تواند به طور غیر منتظره‌ای رخ دهد یا می‌تواند برنامه ریزی شود. نوع غیر منتظره معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم کاری را که برای آن برنامه‌ریزی نشده، نمی‌تواند انجام دهد، در حالی که داون تایم برنامه ریزی شده معمولاً تلاشی برنامه ریزی شده برای نگهداری است.

داون تایم برنامه ریزی نشده مسئله مهمی است و معمولاً در مورد سرور های crash شده و شبکه‌هایی که با قطع شدن شبکه و خرابی‌های ارتباطات وسیع روبرو هستند، استفاده می شود.

Downtime ناخواسته و برنامه‌ریزی نشده که مشاغل و سایت‌های بزرگ آن را تجربه کرده‌اند، تأثیر مهمی بر کاربران سیستم‌های مرتبط دارد. این مورد برای مشاغل، سایت‌ها و صنایعی که به ارائه خدمات شبانه روزی متکی هستند، بیشتر رخ می‌دهد.

 

downtime

چه کسانی تحت تأثیر Downtime هستند؟

  • سایت های خبری
  • سایت های تجارت الکترونیک
  • پورتال‌های آنلاین بازی ویدیویی
  • سازمان‌هایی که در حال پردازش معاملات آنلاین هستند
  • شرکت‌های هواپیمایی و هوانوردی
  • انرژی هسته‌ای و زیر ساخت‌های مرتبط با آن
  • انفورماتیک پزشکی
  • شبکه‌های مخابراتی و پایگاه مشتری آن‌ها
  • بانک و امور مالی
  • کاربران ISP

 

تأثیرات Downtime

موارد زیر تنها تعدادی از تأثیرات منفی است که داون تایم وب سایت برای هر کمپین بازاریابی دیجیتال میتواند داشته باشد:

  • کاهش رتبه‌بندی موتور جستجو
  • ممکن است یک تجربه کاربر منفی به صورت کلی ایجاد کند
  • به طور بالقوه می‌تواند اعتبار و شهرت نام تجاری را خدشه دار کند
  • از دست دادن درآمد و فرصت‌های بالقوه مشتری

به طور معمول وب سایت بستر اصلی است که در آن یک شرکت می‌تواند با مشتریان و مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. هر ثانیه‌ای که وب سایت، عملکردی نداشته باشد، آن شرکت چندین فرصت از دست داده و در نهایت سود از دست رفته زیادی خواهد داشت.

 

4 نمونه از Downtimeهای اخیر

با توجه به موارد بالا، بیایید به برخی از وقایع معروف Downtime که وب سایت‌های بزرگ در سال‌های اخیر تجربه کرده‌اند، نگاهی بیندازیم. در طول این مدت ما شاهد برند‌های مشهور بین المللی بودیم که با دلخوری تلاش می‌کردند سایت‌های خود را از Downtime بازگردانند.

  1. United Airlines

در 22 ژانویه 2017 شرکت هواپیمایی یونایتد مجبور شد تمام پرواز‌های داخلی خود را به دلیل Downtime شدیدی که کمی بیش از دو ساعت طول کشید، زمینی کند. به عنوان سومین ایرلاین بزرگ در ایالات متحده، هواپیمایی یونایتد با انبوهی از دست دادن درآمد و نا رضایتی مشتری همراه با از دست دادن مشتری های اساسی که جلب رضایت آن‌ها سال‌ها به طول انجامیده بود، روبرو شد. این مطلب فقط نشان می‌دهد که چگونه خرابی سیستم می‌تواند فاجعه‌ای باشد و عواقب گسترده‌ای را به همراه دارد.

  1. Facebook

افراد زیادی انتظار ندارند که سایت فیس بوک هرگز از بین برود. با این حال فیس بوک سه ساعت طولانی که قبلاً بیش از دو روز هم ادامه داشت، خراب شد. نتیجه Downtime فیس بوک یک پایگاه بین المللی از کاربران بود که نمی‌توانستند وارد حساب‌های شخصی خود شوند. علاوه بر آن هنگامی که کاربران سعی در ورود به سیستم داشتند، اطلاعاتی به آن‌ها ارائه می‌شد که به نظر می‌رسد شخص دیگری قبلاً در حساب شخصی آن‌ها وارد شده است.

تشنج گسترده‌ای ایجاد شد. به هر حال فیس بوک میزبان صد‌ها میلیون کاربر پر شور و اشتیاق است که از این پلتفرم استفاده می‌کنند. اما با به کار بردن طیف وسیعی از روش‌های کنترل خسارت، فیس بوک با مراجعه به رسانه‌های اجتماعی، این مسئله را که در اسرع وقت به طور کامل بررسی خواهد شد و هیچ حساب کاربری هک نشده است، به مردم اطمینان داد.

  1. Square

downtime مشهور Square تعداد زیادی از رستوران‌های سراسر ایالات متحده را مجبور کرد تا بیش از دو ساعت مشتری خود را رد کنند. کاربران توضیح می‌دادند که چگونه برنامه‌های غذا خوری آن‌ها از بین رفته و اعتمادشان به Square بلافاصله کاهش یافته است. کاربران با خشم واکنش نشان می‌دادند.

در طی دو ساعت توقف زمان کار، بسیاری از مشاغل مرتبط با غذا مانند سرو کننده‌های قهوه، کامیون‌های مواد غذایی و موارد دیگر نیز مجبور شدند مشتری‌ها را بدون سرویس‌دهی رها کنند و در نتیجه صد‌ها هزار دلار از دست بدهند.

  1. Delta

Delta در طی قطع شبکه‌ای که منجر به لغو بیش از 1800 پرواز و واکنش عمومی گسترده در سایت‌های خبری مختلف در سراسر کشور شد، از پای در آمد. بخش عظیمی از درآمد خود را در طول دوره سه روزه از دست داد که نمونه‌ای از معروف‌ترین موارد Downtime در تاریخ معاصر است.

 

چگونه می‌توان Downtime وب‌سایت را ردیابی کرد؟

هنگامی که تجهیزات شما دچار خرابی می‌شوند، ضروری است که آنچه در طول دوره خاموشی اتفاق می‌افتد را ردیابی کنیم. به زبان عادی وقتی فرآیند‌های حیاتی غیر عملیاتی می‌شوند، هیچ داده‌ای دریافت نمی‌کنید. علی رغم کمبود داده‌های دریافتی، نظارت بر داده‌ها در یک دوره خرابی می‌تواند اطلاعات مفید زیادی را برای برنامه‌های آینده تولید کند.

پیگیری داده‌های Downtime و uptime برای تولید این اطلاعات حیاتی می‌تواند به یکی از دو روش، خودکار یا دستی، حاصل شود. در حالی که ردیابی دستی داده‌ها یک گزینه معمول است، داده‌هایی که تولید می‌کنند اغلب نادرست هستند و استفاده از آن‌ها به روش معنی دار در آینده چالش برانگیز است.

مطالب مشابه :  درباره Bitdefender  

ردیابی دستی همچنین امکان رونویسی نادرست و داده‌ها را برای تدوین دقیق دردسر ساز می‌کند. بنابراین چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید که Downtime را به طور موثر دنبال می‌کنید؟

 

نکاتی درباره پیگیری داده‌های Downtime

1) موارد متوقف شده در Downtime عمده یا جزئی را جدا کنید

توقف‌های جزئی معمولاً دوره های Downtime است که بیش از پنج دقیقه نیست و نیازی به نگهداری ندارند. نمونه‌هایی از توقف‌های جزئی می‌تواند شامل مواردی مانند مشکلات مربوط به سنسور‌ها، گیر بکس یا تجهیزات نیاز به تنظیمات کوچک باشد. دوره‌های Downtime بیش از پنج دقیقه به عنوان توقف‌های اصلی طبقه بندی می‌شوند و معمولاً به عنوان تغییر یا از کار افتادگی مشاهده می‌شوند.

2) دلایل قسمت‌های مختلف Downtime را تعیین کنید

پس از وقوع دوره‌های داون تایم، منبع مشکل باید شناسایی و به طور مناسب برای حل مسئله در آینده تعیین شود. برخی از سیستم‌ها به طور خودکار کد‌های خطا را بررسی می‌کنند تا دلایل قسمت‌های مختلف داون تایم را تعیین کنند.

3) ویژگی‌های رویداد داون تایم را مشخص کنید

لیست بسیار خاصی از داده‌های دیگر وجود دارد که باید جمع آوری شود تا اطلاعات داون تایم، مفید واقع شود مانند:

  • منطقه فرآیند
  • خط تولید
  • شماره دستگاه
  • نام دستگاه
  • کد محصول
  • نام محصول
  • کد خطای دستگاه
  • مدت زمان رویداد (ها)
  • تاریخ تولید
  • زمان تولید
  • شماره شیفت

4) خدمات نظارت بر عملکرد وب سایت را از شرکت‌های پیشرو در نظر بگیرید

هر ثانیه از کار افتادن وب سایت به احتمال از دست دادن پول، مشتری و خدشه دار کردن چهره یک برند تجاری اضافه می‌کند. وب‌سایت‌هایی که مرتباً غیر قابل دسترسی هستند و بدتر از آن توانایی ارائه خدمات پولی به مشتریان را ندارند، موجب ضرر زدن به بسیاری از شرکت‌های آنلاین می‌شوند.

در نتیجه خدمات نظارت بر عملکرد وب‌سایت با محبوبیت زیادی روبرو شده است. بسیاری از آن‌ها خدمات مهمی مانند نظارت بر زمان، تجزیه و تحلیل root، یکپارچه سازی API و آزمایش تعامل مصنوعی را ارائه می‌دهند.

امروزه چهار سرویس پیشرو در عملکرد وب سایت وجود دارد که نسبت به بقیه بهتر است. این وب سایت‌های همه جانبه با ارائه طیف گسترده‌ای از خدمات به دارندگان وب سایت، درجه امنیت و آسایش بی نظیری را فراهم می‌کنند.

 

خدمات برتر نظارت بر وب سایت

  • Pingdom: توسط Solar Winds یکی از پرکار‌ترین سرویس‌های نظارت بر وب سایت ساخته شده است که امروزه در دسترس است. با قیمت‌هایی از 9.99 دلار تا 199.99 دلار، بسته‌های مختلفی برای انواع کاربران با بودجه گسترده ارائه می‌دهد.
  • Uptime Robot: شعار Uptime Robot این است: “Downtime اتفاق می‌افتد. از آن مطلع شوید. ” پیام فشرده و ساده آن بسیار مورد توجه مشتریانش قرار می‌گیرد که مهم‌ترین نگرانی آن‌ها این است که بدانند آیا قسمت‌های داون تایم در وب‌سایت‌های آن‌ها رخ می‌دهد یا نه.
  • Uptime Service: به عقیده بسیاری، شرکت نظارت بر وب سایت‌های دائمی، Uptime Service کاملا رایگان است، استفاده از آن آسان است و مزایای زیادی برای کاربر ارائه می‌دهد.
  • Monitis: مونیتیس که به ارائه مجموعه گسترده‌ای از ابزار‌های نظارت بر عملکرد وب سایت مشهور است، همچنان به عنوان یک بازیگر اصلی در این زمینه فعالیت می‌کند و بیش از 200000 نفر از کاربران را جمع آوری کرده است.

چگونه محافظت از وب‌سایت در مقابل Downtime 

از کار افتادگی سایت می‌تواند تأثیرات مخربی بر مشاغل بگذارد، بنابراین داشتن نوعی حفاظت یا ایمنی در برابر Downtime در صورت بروز اتفاق برای تجارت شما ضروری است. ترکیب CDN (content delivery network) با هاست پشتیبان و مدیریت DNS می تواند به محافظت از وب‌سایت شما در برابر Downtime طولانی مدت یا کوتاه مدت کمک کند.

  • CDN: این شبکه ضمن فراهم کردن ابزاری موثر برای محافظت از وب سایت در برابر هر گونه داون تایم کوتاه مدت، به طور موثری کلیه محتوای حافظه پنهان را از وب سایت ذخیره می‌کند و تحویل می‌دهد.
  • هاست پشتیبان: توصیه می‌شود یک حساب میزبانی ثانویه با یک شرکت ارائه دهنده سرویس‌های هاست مجزا و یک حساب دیگر که در سرور دیگری است راه اندازی کنید. اگر حساب اصلی یا سرور شما هر زمان Downtime را تجربه کند، این نسخه پشتیبان خیال شما را راحت می‌کند.
  • مدیریت DNS: سرویس‌هایی در دسترس هستند که می‌توانند به طور خودکار ترافیک وب سایت را به سرور ثانویه هدایت کنند تا از موارد خرابی جلوگیری شود.

سرویس‌های نظارت بر وب سایت مانند موارد ذکر شده در بالا نیز خدمات خوبی برای استفاده از آن‌ها هستند و در صورت خراب شدن وب‌سایت، بسیاری از آن‌ها می‌توانند با ایمیل یا پیامک به شما هشدار دهند.

 

نتیجه:

وب سایت یک شرکت بخشی جدایی ناپذیر از موفقیت مداوم آن است. از طریق بسیاری از موارد مدرن Downtime کاملاً روشن شده است که داون تایم موضوعی است که باید سریعاً به آن پرداخته شود تا از عواقب منفی از نظر درآمد و رضایت مشتری جلوگیری شود.

مرورگر‌های اصلی موتور جستجو مانند گوگل به مشترک بودن Downtime و تأثیرات ناشی از آن پی برده‌اند و به دارندگان سایت راهی داده‌اند که حداقل از طریق مکانیسم crawler موتور، تخریب بالقوه رتبه‌بندی را کاهش دهند.

 

منبع: digital.com

مقاله فوق را به رایگان دانلود کنید

لطفا جهت مشاوره در انتخاب محصول امنیتی مناسب خود با این شماره 09224971053 تماس بگیرید.

 مارو در شبکه های اجتماعی خودتان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

Main Menu x